1 NOK
Centralne Biuro Statystyczne (SSB) opublikowało we wtorek rano raport, w którym przedstawia prognozowane zawody przyszłości na następne 20 lat. Wśród nich znajdują się te z branży budowlanej oraz rzemieślniczej, a także z sektora opieki zdrowotnej. Jest tak dlatego, ponieważ obecnie ...Zobacz więcej
Flyttedag to dzień dzień wolny z pracy przeznaczony na przeprowadzkę. Czy jest płatny? Komu przysługuje? Zobacz więcej
DNB, największy norweski bank, rozważa wycofanie swojego wkładu w jedną z wielkich inwestycji amerykańskiej branży paliwowej. Chodzi o kontrowersyjny ropociąg, ciągnący się przez ponad 1800 km – od Dakoty Północnej po Illinois. Nitka może zniszczyć ekosystem rzeczny indiańskiego ...Zobacz więcej
W minioną sobotę w kościele katolickim w Drammen odbył się koncert polskiego chóru parafialnego. Wszystko z okazji 98 rocznicy odzyskania niepodległości. – Działamy spontanicznie, próbujemy zrobić coś pożytecznego – powiedział jeden z chórzystów. Zobacz więcej
Jak Polacy obchodzili Święto Niepodległości w Bergen? Było smacznie, podniośle i pouczająco. A wszystko dzięki zaangażowaniu rodziców, nauczycieli i uczniów polskiej szkoły. Zobacz więcej
Kamil Bednarek wraz z zespołem wystąpił w sobotę w Drammen. Salę koncertową wypełnili fani utalentowanego artysty. Jak było? Przeczytajcie! Zobacz więcej
Nie tylko polskie media obszernie piszą o ekshumacji ofiar katastrofy smoleńskiej – te norweskie także zajmują się tą sprawą. Aftenposten uważa, że „rządząca partia PiS nigdy nie była zadowolona z wyników oficjalnego dochodzenia”, a NRK podkreśla, że polskie władze ...Zobacz więcej
Norweski Związek Kierowców Ciężarówek podaje, że zagraniczni kierowcy, również samochodów osobowych, są winni państwu norweskiemu ponad ćwierć miliarda koron. W tej grupie na niechlubnym podium znaleźli się polscy kierowcy – są winni Norwegii ponad 56 ...Zobacz więcej
11 listopada za nami. Jak Polonia w Norwegii świętowała ten dzień? Co Norwegowie wiedzą o polskim święcie? Zapraszamy na podsumowanie. Zobacz więcej
Światowy popyt na ryby rośnie. W latach 60. ludzie zjadali ich średnio 9,9 kilograma rocznie na osobę, a szacunki za 2015 rok pokazują, że liczba ta wzrosła do 19,7 kg rocznie. Hodowcy, rybacy i sektor przetwórstwa mogą zacierać ręce – wygląda na to, że ich biznes ma przed sobą ...Zobacz więcej